Športové spravodajstvo – doplnené

Malackí hádzanári tešili výsledkami na obrom turnaji v Prahe, Valachovič dobehol tretí na krose vo Vacenoviciach, malacké pingpongistky sú druhé na Slovensku, vo finále bojovali statočne

Malackí hádzanári tešili výsledkami na obrom turnaji v Prahe

Mládežnícke družstvá Hádzanárskeho oddielu v Malackách sa počas Veľkej noci zúčastnili jedného z najväčších mládežníckych hádzanárskych turnajov v Európe Prague Handball Cup 2013. Akcie sa zúčastnilo 410 družstiev z 22 krajín sveta, odohraných bolo 1 587 zápasov na 29 ihriskách v pražských halách so 6 400 účastníkmi, 170. rozhodcami a tromi stovkami usporiadateľov.

Družstvo mladších žiačok po troch víťazstvách a dvoch prehrách postúpilo zo skupiny medzi 24 najlepších. V ďalších zápasoch sa im už toľko nedarilo, ohlásila sa únava, a do štvrťfinále turnaja nepostúpili. Turnaj im však priniesol nové skúsenosti.

Výsledky mladších žiačok:
Strojár Malacky – SV Koweg Gorlitz e.V. (Nem.) 15:7
Strojár Malacky – Ajax Kobenhavn II (Dán.) 19:3
Sokol Vršovice (ČR) – Strojár Malacky 12:8
Liburnija Matulji (Chor.) – Strojár Malacky 11:6
Strojár Malacky – HK Veselí n. Moravou (ČR) 17:4
RK Karlovac (Chor.) – Strojár Malacky 15:9
Strojár Malacky – Jiskra Havlíčkuv Brod (ČR) 4:8

Strojár: Hacajová, Polláková- Jagodičová, Bogdalíková, Hudecová, Danišová, Sakalášová, Andodyová, Drndová, Baťková, Temerová, Michálková, Slováčková, Vačková, Spustová, Slámová. Tréner Šuster, vedúci družstva Sakaláš, Andody, Baťko

Mladší žiaci štartovali pod názvom Strojár Karovič Malacky a z ťažkej základnej skupiny, v ktorej bol aj neskorší víťaz a tretie družstvo v tejto kategórii, vypadli zo 6. miesta do bojov o celkové 24.-53. miesto, kde si počínali veľmi úspešne a postúpili až do semifinále. Tam narazili na ruské družstvo Tushino a do B finále nepostúpili.

Výsledky mladších žiakov:
Strojár Karovič Malacky – ELP Jablonec n. N. (ČR) 12:9
Strojár Karovič Malacky – Eles Kézisuli SE (HUN) 9:17
RK Karlovac (Chor.) – Strojár Karovič Malacky 24:15
Sokol Kostelec na Hané (ČR) – Strojár Karovič Malacky 14:7
Strojár Karovič Malacky – Novling IF (Dán.) 12:15
Sokol Úvaly (ČR) – Strojár Karovič Malacky 18:10
Strojár Karovič Malacky – Slavoj Trebišov 17:6
Strojár Karovič Malacky – TSV Schwabmunchen (GER) 8:7
HC Tatran Stupava – Strojár Karovič Malacky 4:11
Sport schol Tushino (Rus.) – Strojár Karovič Malacky 21:7

Strojár: Rybár, Prévaj – Filípek, Varchola, Začal, Juriga, Adamkovič, Rybjanský, Melich, Studenič, Peťko, Hrušč. Tréneri Stachovič, Rybár a vedúci družstva Filípek

Starší žiaci pod názvom Strojár Termming Malacky obsadili v ťažkej základnej skupine skvelé druhé miesto a postúpili do bojov o celkové víťazstvo, kde v osemfinálovej skupine žiaľ obsadili tretie nepostupové miesto.

Výsledky starších žiakov:
Strojár Termming Malacky – Crenna asd (Tal.) 17 : 14 (8 : 9)
Liberec Handball (ČR) – Strojár Termming Malacky 15 : 19 (6 : 9)
Strojár Termming Malacky – FIF Håndbold (Dán.) 13 : 13 (6 : 5)
Lugi HF II (Švéd.) – Strojár Termming Malacky 27 : 7 (11 : 4)
Strojár Termming Malacky – HC Zubří II (ČR) 18 : 10 (7 : 5)
YSTAD IF (Švéd.) – Strojár Termming Malacky 19 : 6 (8 : 4)
Baník MOST (ČR) – Strojár Termming Malacky 18 : 13 (5 : 7)

Strojár: Fule – Masarovič 13/2, Valachovič 21, Kubenko 9, Molnár 10, Lutonský 25/6, Kmeť 9, Balgavý 1, Ichmann, Sláčik 4/1, Daráš 1, Frýbert 1. Tréner J. Juhas, vedúci družstva K. Lutonský.

Staršie žiačky reprezentovali spoločné družstvá Strojár Malacky a HC Tatran Stupava pod názvom Stupava – Malacky I a Stupava – Malacky II pod vedením Petra Kuklovského a Romana Vigha. Základnú skupinu šiestich družstiev vyhralo bez prehry družstvo Stupava – Malacky I a tak postúpilo do finálovej skupiny medzi prvých 33 družstiev zo 67. V osemfinálovej skupine dokázali dievčatá prvý zápas s nemeckým Rostocker HC remizovať 9:9 a druhý zápas prehrali proti Dánkam z HIK Haandbold II (Dán.) 9:14. Napriek polčasovému víťazstvu 7:6 ich prehra vyradila z turnaja. Družstvo Stupava – Malacky II odohralo ťažké zápasy v základnej skupine, kde skončilo na piatom mieste, čo ich odsunulo na nepostupovú pozíciu.

Výsledky starších žiačok:
Stupava – Malacky I – TSV Kongen I (Nem.) 16:10
HK Veselí n. Moravou (ČR) – Stupava – Malacky I 6:15
Stupava – Malacky I – SOIF Slangerup (Dán.) 14:8
Ajax Kobenhavn (Dán.) – Stupava – Malacky I 8:8
Stupava – Malacky I – Sokol Poruba (ČR) 9:8
Rostocker HC (Nem.) – Stupava – Malacky I 14:14
Stupava – Malacky I – HIK Haandbold II (Dán.) 9:14

Strojár: Simona Kubovičová, Almina Yildizová, Lucia Kovacsová, Vanesa Valachová, Silvia Straková, Vanessa Raffasederová, Daniela Brennerová, Romana Gašpareková, Ivana Gašpareková, Kristína Nemcová a Michaela Puškáčová. Tréneri: Vigh a Kuklovský

Stupava – Malacky II – Rostocker HC (Nem.) 4:20
RK Rače (Slovin.) – Stupava – Malacky II 21:9
Stupava – Malacky II – Novling IF (Dán.) 4:15
Ajax Kobenhavn III (Dán.) – Stupava – Malacky II 3:7
Stupava – Malacky II – Noteroy Handball (Nór.) 4:10
TSV Kongen I (Nem.) – Stupava – Malacky II 20:3

Družstvo reprezentovali: Kristína Balážová, Lucia Havlová, Simona Belošičová, Viktória Useiny, Karin Švehlová, Kristína Erdelyiová, Soňa Dančíková, Michaela Mikuličová, Sarah Richterová, Ivana Galalovičová a Natália Huňarová.
Tréneri: Vigh a Kuklovský

Všetky výsledky a informácie o turnaji na www.phc.cz

Turnaja sa zúčastnila aj skúsená dvojica malackých rozhodcov Ľudovít Oslej a Anton Pašteka, ktorí pískali zápasy skupín v novej športovej hale v Kunraticiach.

Záverečný deň na veľkonočný pondelok prežili hráči a hráčky finálovú atmosféru jedinečného turnaja. Hrali sa zápasy pred zaplnenou halou s vynikajúcimi výkonmi hádzanárov a Malačania boli súčasťou veľkej komunity športovcov. Podľa trénerov toto pozitívne vplýva na ich ďalší rast s množstvom motivácie a skúseností do budúcnosti. Poďakovanie patrí aj silnej podpore rodičov, ktorí sa turnaja zúčastnili a zabezpečovali vynikajúcu atmosféru a servis pre svoje družstvá ako aj sponzorom (spoločnosti Termming a.s., Karovič, s.r.o. Ing. Vladimírovi Tedlovi, p. Marte Jagodičovej a p. Stanislavovi Vanišovi) vďaka ktorým sme sa mohli s takým množstvom hráčov a hráčok turnaja zúčastniť.

-strojár-

Valachovič dobehol tretí na krose vo Vacenoviciach

Na 39. ročníku Behu oslobodenia Vacenovíc štartovali aj bežci z AC Malacky. V moravskej obci, pár kilometrov od Hodonína, sa bežalo piate kolo Moravsko-slovenského bežeckého pohára. Najviac sa darilo v kategórii mužov Jakubovi Valachovičovi, ktorý dobehol tretí za dvojicou bežcov z Brna.

MP-01sport02

Na šesťkilometrovej trati, ktorá vedie borovicovými lesmi na okraji obce, triumfoval už tretí raz po sebe bežec Moravskej Slávie Brno Lukáš Olejníček. Časom 21:55 min dobehol tretí Malačan Jakub Valachovič, ktorý na víťaza stratil takmer štyridsať sekúnd. „Myslím, že som psychicky tieto preteky úplne nezvládol, ale limitoval ma aj boľavý zadný stehenný sval,“ vravel J. Valachovič v cieli. V kategórii muži nad 40 rokov zopakoval Milan Haba minuloročné desiate miesto a navyše si na tejto trati vylepšil svoj najlepší čas o deväť sekúnd (27:49 min). Medzi dorastencami sa na dvojkilometrovej trati nedarilo Elvisovi Gunárovi (4. miesto a čas 8:05 min) ani Dávidovi Bokrosovi (6. miesto 8:51 min). Ešte slabší výsledok zaznamenal junior Tibor Horváth (posledné 7. miesto v kategórii a čas 9:47 min.).

MP-01sport01

-TK AC-

Výsledky:
Muži (6 km): 1. Olejníček (Moravská Slávia Brno) 21:18 min, 2. Steiner (VSK UNI Brno) 21:49 min, 3. Valachovič (AC Malacky) 21:55 min, 4. Kotyza (VSK UNI Brno) 22:23 min, 5. Matúš (Junior Holíč) 22:30 min.
Muži nad 40 rokov: 1. Kotyza 22:23 min, … 10. Haba (AC Malacky) 27:49 min.
Dorastenci (2 km): 1. Půček (AK Kyjov) 7:24 min, … 4. Gunár (AC Malacky) 8:05 min, … 6. Bokros (AC Malacky) 8:51 min.
Juniori (2 km): 1. Kubalák (AK Hodonín) 7:14 min, … 7. Horváth (AC Malacky) 9:47 min.

Malacké pingpongistky sú druhé na Slovensku, vo finále bojovali statočne

Malacky majú druhé najkvalitnejšie ženské družstvo v stolnom tenise na Slovensku. Zostava hráčok pod vedením trénera Vladimíra Mihočka sa najprv z tretieho miesta v základnej časti kvalifikovala do vyraďovacích bojov, ktoré sa konali v sobotu 20. apríla v Topoľčanoch. Vzápätí sa jej podarilo dokráčať až do finále.

MSK Malacky, zeny extraliga 2013

Foto zľava: Monika Haringová, Ivana Krchňavá, Simona Lazarčíková, tréner Vladimír Mihočko, Dominika Vizinová a Evgenija Mugurdumova.

V boji o zlato nestačili malacké hráčky len na domáce favoritky z Topoľčian, ktorým podľahli 3:6. V semifinále si hladko poradili s tímom Stropkova, ktorý po základnej časti končil druhý. Záhoráčky nedali jeho hráčkam šancu a umorili ho v pomere 6:1. Hráčky MSK tak potvrdili pozíciu elitného družstva v republike a naplnili slová V. Mihočka o finálových ambíciách.

Najlepšia malacká hráčka celej sezóny, Ruska Eugenija Mugurdumová prvý raz našla premožiteľku až vo finálovej dvojhre. Bola ňou Topoľčianka Alena Kúdelová, hnacia sila víťazného tímu, ktorá ovládla individuálnu tabuľku úspešnosti. Hneď po nej nasleduje malacká elitná pingpongistka. Tá aj vo finále bojovala ako dračica. V úvodnej štvorhre vedno so Simonou Lazarčíkovou podľahli silnej dvojke Kúdelová, Šestáková 1:3. Stav finále potom E. Mugurdumová vždy znižovala, najprv na 1:2 po jasnom víťazstve nad Ľ. Barčiakovou a potom na 2:3 po výhre 3:0 nad L. Šestákovou. Tretí bod Malaciek pridala dvojka tímu S. Lazarčíková, po individuálnom víťazstve nad Ľ. Barčiakovou.

„Vďaka patrí celému tímu, ktorý splnil ciele, aké sme si dali pred začiatkom súťaže. Sme veľmi spokojní,“ reagoval V. Mihočko na obhajobu striebra z minulej sezóny. V zostave Malaciek nastúpili okrem E. Mugurdumovej a S. Lazarčíkovej aj trojka tímu Ivana Krchňavá a náhradníčky Monika Haringová a Dominika Vizinová.

-TK AC-

Foto: Radek Bárta a www.mskmalacky.estranky.sk

0 komentárov

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.