Spravodajstvo z malackej atletiky (15.8.2014)

Bubeník v daždi prekonal len 219 cm, na ME skončil. Valachovič deklasoval súperov v Červeníku. Súrodenecké duo si vylepšovalo osobné maximá v Břeclavi.

Valachovič jasne triumfoval v Červeníku

Bežec AC Malacky Jakub Valachovič triumfoval na cestnom behu na 6 kilometrov v Červeníku. V konkurencii niekoľkých popredných slovenských bežcov (napr. majster a vicemajster Slovenska v cestnom behu na 10 km Fedák a Magyar) suverénne zvíťazil v novom osobnom rekorde na tamojšej trati v čase 19:15 min. Druhý dobehol Imrich Magyar (Nové Zámky) časom 19:33 min, tretí Matej Fedák (Slávia STU Bratislava) za 19:47 min.

/TK AC/

Bubeník v daždi skončil až osemnásty

Slovenskému výškarovi z Holíča Matúšovi Bubeníkovi sa nevydarila premiéra na majstrovstvách Európy pod otvoreným nebom vo švajčiarskej metropole Zürich. Práve fakt, že sa súťaži vonku mu výrazne skomplikoval postupové ambície.

Panovalo totiž chladné a upršané počasie a výškari sa s týmito podmienkami vyrovnávali len s obtiažami. Požadovaný priamy kvalifikačný limit /veľké Q/, ktorý by skokanov posúval okamžite do finále 228 cm neskočil nik. Trinásť postupujúcich prekonalo po peripetiách maximálne výšku 223 cm a postúpili len na základe poradia, s tzv. malým q. Žiaľ, chýbal medzi nimi Matúš Bubeník, ktorý k atletike pričuchol v AK Junior Holíč a tu aj dosiahol svoje prvé veľké výsledky.

Aktuálne člen Stavbára Nitra skočil v sezóne tri razy výšku 226 cm, raz dokonca prekonal aj 227. V upršané stredajšie dopoludnie si však zapísal iba 219 cm, aj to až na tretí pokus. Na ďalšej postupnej výške šla latka tri razy na zem a Bubeník tak odchádzal zo sektora sklamaný, celkovo sa umiestnil na osemnástom mieste. Po účasti na ME do 23 rokov v Ostrave a halových ME v Göteborgu bol Zürich jeh treťou veľkou zastávkou v doterajšej atletickej kariére.

/TK AC/

V Břeclavi padli osobné rekordy pre súrodencov

V Břeclavi sa uskutočnilo posledné kolo večerných letných atletických pretekov s názvom Atletická streda. Súrodenci Zuzana a Zdeněk Švejdovci si na nich valepšili osobné maximá.

Zdeněk Švejda si prvý raz v živote zbehol tisíc metrov pod hranicu troch minút. Žiak AK pri ZŠ Borský Svätý Jur celú trať de facto účinkoval osamotený, bez súperov a na diaľku iba bojoval s časom. Ten mal napokon hodnotu 2:58,29 min, čo je nové osobné maximum pre mladého Záhoráka. Jeho sestra Zuzana Švejdová zvíťazila medzi mladšími žiačkami v behu na 500 metrov tiež v osobnom rekorde 1:33,34 min.

/TK AC/

0 komentárov

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.