Výstava fotografií Malackých pohľadov

OZ Malacké pohľady vďačne využilo ponuku Mestského centra kultúry vystaviť v Galérii MCK unikátne fotografie Malaciek. Srdečne vás pozývame na vernisáž v stredu 4. júla o 18:00. Budete môcť stretnúť autorov a prezrieť si fotografie medzi prvými. Výstava potrvá do polovice septembra.

Reálie Malaciek dokumentujeme a spájame s históriou mesta už od roku 2004. O dva roky neskôr vznikol blog a stránka malackepohlady.sk. Odvtedy priniesla viac ako 1 250 článkov a 9 200 fotografií. Vybrali sme z nich tie najzaujímavejšie, nechali vytlačiť na veľké formáty a usporiadali sme ich do troch celkov:

(1) Stroj času: populárna rubrika, ktorá vás prenesie zo známeho miesta v súčasnosti o desiatky rokov naspäť. Využíva porovnanie terajšej pododby a fotografie pochádzajúcej z historického výskumu MCK. Na výstave môžte vidieť štyri ikonické Stroje času a v digitálnom kiosku si prezrieť ďalšie desiatky malackých lokalít.

Stroj času
po
pred

(2) Genius loci: Niektoré miesta mesta sa rokmi výrazne zmenili, ale ich odkaz žije naďalej. Výstava prináša výber štyroch takýchto miest, ktoré spolu susedia a tvoria celok s odkazom aj do súčasnosti. Možno budete prekvapení! 🙂

(3) Panorámy a detaily: Na veľkých formátoch vyniknú vybrané panorámy a detaily Malaciek súčasnosti. Najväčšia panoráma má dĺžku 5 metrov a prináša nevšedný 360 stupňový pohľad na centrálnu časť mesta!

0 komentárov

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.